Špagety se slávkami a rajčatovou omáčkou
Suroviny
- 500 g Špagety, Makarony
- 425 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 250 ml Víno bílé
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 1.5 kg Mušle slávky
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Bazalka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 899 kcal
- Sacharidy 116 g
- Tuky 14 g
- Sodík 1295 mg
- Bílkoviny 62 g
- Uhlovodany 116 g
- Cholesterol 105 mg
- Draslík 1787.4 mg
- Vláknina 11295.8 mg
- Vitamín A 11295.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 46.3 mg
- Vitamín E 2.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mušle nejprve očistíme, odstraníme byssová vlákna a použijeme pouze neotevřené.
-
2
Ve velkém hrnci rozpálíme olej, při nízké teplotě orestujeme najemno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Přidáme rajčata, nakrájenou bazalku a petrželku, zalijeme vínem a ochutíme solí a pepřem.
-
3
Omáčku přivedeme k varu, snížíme teplotu a zvolna 15-20min provaříme. Vložíme slávky a pod pokličkou cca 5min povaříme.
-
4
Mezitím uvaříme špagety v osolené vodě al dente a scedíme.
-
5
Rozdělíme na talíře, poklademe slávkami, přelijeme omáčkou a podáváme.