Zeleninové rizoto s krabím masem
Suroviny
- 100 g Celer bulvový
- 80 g Hrášek mražený
- 100 g Mrkev kořen
- 300 g Rýže loupaná
- 120 g Sýr Čedar
- 120 g Krab
- 500 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Cibule
- 1 ks Paprika zelená
- 1 ks Bujón slepičí
- 2 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 3 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 593 kcal
- Sacharidy 72 g
- Tuky 82 g
- Sodík 1123 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 70 g
- Cholesterol 61.5 mg
- Draslík 384.4 mg
- Vláknina 9972.1 mg
- Vitamín A 9972.1 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli nakrájíme nadrobno, celer a mrkev očistíme a rozkrájíme na kostičky. Papriku zbavíme semen a pokrájíme na krátké nudličky, petrželovou nať jemně nasekáme, česnek prolisujeme, sýr nastrouháme, zmražený hrášek přelijeme vodou, necháme okapat. Deset minut vaříme ve vodě slepičí bujón, poté ho necháme vychladnout.
-
2
V silnostěnném kastrolu na oleji zpěníme cibuli, přidáme mrkev a petržel. Když zelenina zesklovatí, přisypeme rýži s paprikou, zalijeme vývarem, vmícháme česnek, osolíme, opepříme. Pod poklicí na mírném plameni dusíme zhruba 15 minut, až se vývar téměř vsákne. Do rýže vmícháme hrášek a pod poklicí necháme vývar úplně vstřebat, opatrně vmícháme krabí konzervu i s nálevem.
-
3
Rizoto vložíme do zapékací mísy, kterou jsme vymazali máslem, povrch urovnáme, zasypeme sýrem a rizoto zhruba 5 minut zapékáme ve středně předehřáté troubě.