Jehněčí kýta po zahradnicku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Cibule
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 800 g Jehněčí kýta
  • 200 g Fazolové lusky zelené
  • 3 g Tymián čerstvý
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 558 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 638 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 143.8 mg
  • Draslík 774.4 mg
  • Vláknina 4537.5 mg
  • Vitamín A 4537.5 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kýtu nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme, potřeme utřeným česnekem, posypeme tymiánem. Plátky osmažíme na sádle z obou stran. Maso i s výpekem přendáme do trouby vyhřáté na 160°C, pečeme přibližně 8 minut. Nakrájenou cibuli osmahneme na másle s plátky česneku, přidáme fazolky a dusíme do měkka.

Komentáře k receptu