Fettuccine s uzeným lososem
Suroviny
- 100 g Losos uzený
- 35 g Rajčata sušená sterilovaná
- 375 g Těstoviny Fettuccine
- 250 ml Smetana 12% (konzumní)
- 2 kávová lžička Citronová šťáva
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Hořčice v prášku
- 1 stroužek Česnek
- 0.25 hrnek Pažitka
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Sýr Parmezán
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 533 kcal
- Sacharidy 68 g
- Tuky 17 g
- Sodík 199 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 65 g
- Cholesterol 45.8 mg
- Draslík 262.4 mg
- Vláknina 6506.8 mg
- Vitamín A 6506.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.6 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 63.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na rozpáleném oleji nejprve velmi krátce orestujeme prolisovaný česnek. Přidáme smetanu, nasekanou pažitku, hořčici, ochutíme solí a pepřem. Přivedeme k varu, snížíme teplotu a za stálého míchání vaříme dokud omáčka nezhoustne. Vložíme na kousky nakrájeného lososa, dochutíme citronovou šťávou, promícháme a zvolna prohřejeme.
-
2
Mezitím uvaříme těstoviny ve vodě se špetkou soli al dente, scedíme a vrátíme do hrnce.
-
3
Přelijeme omáčkou, promícháme a rozdělíme na talíře. Dozdobíme sušenými rajčaty, strouhaným parmazánem, pažitkou a podáváme.