Hovězí pečeně s okurkami a mrkví
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 272 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 17 g
- Sodík 1964 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 79.3 mg
- Draslík 64.1 mg
- Vláknina 5304.6 mg
- Vitamín A 5304.6 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.6 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso opepříme, osolíme a opečeme na zpěněné cibuli po všech stranách. Maso poté podlijeme vývarem nebo vodou a budeme dusit za stálého obracení nejdříve přikryté. Později maso dopékáme bez poklice.
-
2
Jakmile je maso téměř měkké, přidáme k němu očištěnou a na tenké nudličky nakrájenou mrkev, dusíme do měkka. Téměř ke konci přidáme stejně nakrájené znojemské okurky, které necháme přejít varem.
-
3
Omáčku zahustíme moučným máslem a krátce povaříme.
-
4
Přípečky ze stěn průběžně seškrabujeme do šťávy, aby měla správnou barvu. Omáčku již necedíme a můžeme přidat i petrželovou nať.
-
5
Jako přílohu podáváme houskové knedlíky, vídeňské knedlíky, noky anebo saláty.