Pizza s pepperoni a slaninou
Suroviny
- 125 g Slanina vepřová
- 60 g Klobása pepperoni
- 60 g Sýr uzený jemné plátky
- 500 g Těsto na pizzu
- 0.5 kávová lžička Oregano sušené
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 ks Paprika zelená
- 0.5 ks Paprika žlutá
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Sýr Parmezán
- 4 polévková lžíce Omáčka rajčatová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 641 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 29 g
- Sodík 982 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 28.5 mg
- Draslík 284.5 mg
- Vláknina 6845 mg
- Vitamín A 6845 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.6 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Těsto na pizzu vyválíme do placky o průměru 25 cm a poprášíme ho lehce moukou. Těsto dáme na plech a ohneme trochu okraje. Potřeme ho olivovým olejem a posypeme strouhaným parmezánem. Přikryjeme a necháme odležet 10 minut, aby nakynulo.
-
2
Na těsto rozetřeme rajčatovou omáčku až ke krajům, poklademe nakrájenou slaninou a paprikami na kostky, navrch dáme klobásu pepperoni a posypeme uzeným sýrem. Posypeme oreganem a pokapeme olivovým olejem, osolíme a opepříme.
-
3
V předehřáté troubě pečeme 20 minut při teplotě 200 stupňů.
-
4
Okamžitě podáváme.