Jehněčí maso plněné nádivkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 656 kcal
- Sacharidy 55 g
- Tuky 29 g
- Sodík 908 mg
- Bílkoviny 43 g
- Uhlovodany 53 g
- Cholesterol 251.2 mg
- Draslík 1101.8 mg
- Vláknina 16808 mg
- Vitamín A 16808 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.3 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 25.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso odblaníme, omyjeme a nařízneme tak, aby vznikla kapsa.
-
2
Do misky nasypeme strouhanku, přilijeme mléko, rozklepeneme vejce, přidáme Heru, špetku muškátu a posekanou pažitku. Důkladně promícháme a nádivkou naplníme kapsu. Uzavřeme, zpevníme párátky, maso potřeme prolisovaným česnekem a na másle osmažíme ze všech stran. Přendáme do pekáčku i s máslem, osolíme a pečeme asi hodinu. Občas maso podlijeme vodou a přelijeme vlastním výpekem.
-
3
Upečené maso naporcujeme, doplníme pečeným bramborem a podáváme.