Skopová plec dušená s bramborem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 592 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 45 g
- Sodík 344 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 752.3 mg
- Vláknina 9836.7 mg
- Vitamín A 9836.7 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.5 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso odblaníme, očistíme, omyjeme a nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno, očištěné a omyté brambory na plátky.
-
2
Maso nasypeme do hrnce, osolíme, opepříme, zalijeme vodou tak, aby bylo akorát zakryté, přidáme kostku masoxu a podusíme. Mezitím v pánvi rozpálíme olej, přisypeme cibuli, orestujeme a přidáme k masu i s olejem. Čtvrt hodinky před koncem dušení přisypeme brambory, hustotu upravíme vodou, ochutíme drceným kmínem a dodusíme.
-
3
Podáváme v hlubokých talířích s polévkovou lžící.