Sedmihradský talíř
Suroviny
- 450 g Hovězí svíčková
- 150 g Okurky nakládané
- 10 g Sůl
- 6 g Pepř černý mletý
- 200 g Zelí kysané
- 450 g Vepřová kýta
- 200 g Kukuřice cukrová nakládaná
- 100 g Červená řepa sterilovaná
- 450 g Telecí plec
- 80 g Sádlo vepřové škvařené
- 2 ks Cibule
- 3 stroužek Česnek
- 1 dl Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 983 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 65 g
- Sodík 1730 mg
- Bílkoviny 71 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 219.4 mg
- Draslík 1452.1 mg
- Vláknina 8452.5 mg
- Vitamín A 8452.5 mg
- Vitamín B6 1.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.9 mg
- Vitamín E 3.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli s česnekem rozmixujeme dohladka a promícháme s olejem. Všechny druhy masa nakrájíme na malé plátky, vždy 4 od každého masa. Naklepeme, nasolíme, opepříme a potřeme je umixovanou pastou, naskládáme na sebe do nádoby a necháme 2 hodiny odležet v chladnu.
-
2
Postupně všechny plátky opečeme na rozpáleném sádle dozlatova a naskládáme do středu velkého tácu. Po krajích tácu rozmístíme okapanou červenou řepu, kysané zelí, vějířky z nakládaných okurek, sterilovanou kukuřici.