Mražený pudink
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 447 kcal
- Sacharidy 41 g
- Tuky 28 g
- Sodík 32 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 159.5 mg
- Draslík 116.6 mg
- Vláknina 1545 mg
- Vitamín A 1545 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 349.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Švestky, meruňky a kandované třešně naložíme do koňaku. Zakryjeme a necháme 8 hodin nabobtnat.
-
2
Ušleháme vejce s cukrem. Mléko zahřejeme v hrnci skoro k varu. Zamícháme je do vaječného základu.
-
3
Mléko s vejci a cukrem vlijeme zpět do hrnce. Vaříme zvolna za stálého míchání, až pěna zmizí a krém zhoustne. Nenecháme vzkypět, ihned sejmeme ze sporáku a dáme vychladnout.
-
4
Vyšleháme 300 ml šlehačky. Zašleháme do ní lučinu. Vmícháme do vaječného krému a přidáme ovoce namočené v koňaku.
-
5
Vše dáme do mělké mrazuvzdorné nádoby a necháme 2 hodiny mrazit, až krém začne tuhnout, ale ještě je trochu měkký.
-
6
Dobře ji promícháme, aby se ovoce oddělilo. Vrátíme ji do nádoby a necháme mrazit ještě 3 hodiny, až úplně ztuhne. Asi 20 minut před podáváním vyjmeme krém a necháme ho v chladničce, aby trochu změkl. Vyklopíme ho na mísu a polijeme ne zcela dohusta ušlehanou zbývající šlehačkou. Rozkrájíme a ihned podáváme.