Hovězí maso s omáčkou z ústřic
Suroviny
- 25 g Hlíva ústřičná
- 400 g Hovězí svíčková
- 200 g Nudle skleněné
- 2 kávová lžička Čínské koření
- 1 kávová lžička Gari
- 5 ks Cibulka jarní
- 2 ks Paprika zelená
- 4 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Pasta Sambal Oelek
- 0.02 polévková lžíce Olej sezamový
- 3 polévková lžíce Omáčka ústřicová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 335 kcal
- Sacharidy 49 g
- Tuky 0 g
- Sodík 195 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 48 g
- Cholesterol 42 mg
- Draslík 503.8 mg
- Vláknina 2644.3 mg
- Vitamín A 2644.3 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 34.2 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté a osušené hovězí maso rozkrájíme na tenké plátky a zasypeme čínskou směsí koření, přidáme sambalovou omáčku, část ústřicové omáčky a česnek. Zalijeme 2 polévkovými lžícemi oleje, promícháme a necháme odležet cca 20 minut.
-
2
Do misky vložíme skleněné nudle a zalijeme je horkou vodou. Počkáme až změknou. Po uplynutí 10 minut nudle slijeme, ponecháme je, aby okapaly a přestřiháme kuchyňskými nůžkami na malé kousky.
-
3
Omyté jarní cibulky rozřízneme na poloviny a nakrájíme na kousky o délce asi 3 cm. Hlívy ústřičné vložíme do menšího hrnce s vodou a asi 10 minut povaříme. Pak je necháme k okapání. Omyté papriky rozřízneme na poloviny, odstraníme semínka a bílá žebra a rozdělíme ještě na čtvrtiny.
-
4
Do woku vlijeme olej a vhodíme na něj gari a opečeme, poté přidáme marinované maso a vložíme ještě rozkrájené papriky, hlívy ústřičné a jarní cibulky. Na závěr přidáme skleněné nudle, zakápneme zbytkem ústřicové omáčky a ještě několik minut mícháme a prohříváme.