Hovězí pečeně na zelenině se smetanou (svíčková)

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 7

Suroviny

  • 50 g Celer bulvový
  • 50 g Mrkev kořen
  • 50 g Slanina vepřová
  • 50 g Petržel kořen
  • 750 g Hovězí kýta
  • 1 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hrubá
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Citrony
  • 0.5 l Smetana 12% (konzumní)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 364 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 241 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 97.5 mg
  • Draslík 465 mg
  • Vláknina 2965.4 mg
  • Vitamín A 2965.4 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.8 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 75.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očistíme si maso, odblaníme, protkneme plátky slaniny a osolíme.

  • 2

    Zbylou slaninu nakrájíme na drobno, vyškvaříme v kastrole. Poté přidáme máslo a pokrájenou zeleninu s cibulí. Zeleninu osmahneme a pak přidáme maso, které opečeme ze všech stran. Poté maso podlijeme vývarem a dáme péct do trouby. Nejdříve přikryté, později odkryté.

  • 3

    Jakmile je maso měkké, vyjmeme jej a do šťávy vmícháme smetanu smíchanou s hrubou moukou. Za stálého míchání krátce povaříme.

  • 4

    Dle chuti a potřeby přidáme před povařením strouhanou citrónovou kůru a po odstavení z ohně citrónovou šťávu.

  • 5

    Jako přílohu podáváme knedlíky anebo makaróny.

Komentáře k receptu