Hovězí pečeně na zelenině se smetanou (svíčková)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 364 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 26 g
- Sodík 241 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 97.5 mg
- Draslík 465 mg
- Vláknina 2965.4 mg
- Vitamín A 2965.4 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.8 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 75.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očistíme si maso, odblaníme, protkneme plátky slaniny a osolíme.
-
2
Zbylou slaninu nakrájíme na drobno, vyškvaříme v kastrole. Poté přidáme máslo a pokrájenou zeleninu s cibulí. Zeleninu osmahneme a pak přidáme maso, které opečeme ze všech stran. Poté maso podlijeme vývarem a dáme péct do trouby. Nejdříve přikryté, později odkryté.
-
3
Jakmile je maso měkké, vyjmeme jej a do šťávy vmícháme smetanu smíchanou s hrubou moukou. Za stálého míchání krátce povaříme.
-
4
Dle chuti a potřeby přidáme před povařením strouhanou citrónovou kůru a po odstavení z ohně citrónovou šťávu.
-
5
Jako přílohu podáváme knedlíky anebo makaróny.