Marinované kotlety s pomerančovou omáčkou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Pórek
  • 250 g Rýže loupaná
  • 750 ml Voda pitná
  • 50 ml Olej rostlinný
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Ocet vinný
  • 4 ks Vepřové kotlety
  • 1 ks Bujón zeleninový
  • 1 stroužek Česnek
  • 0.09 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 0.5 polévková lžíce Kari koření
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • 0.5 polévková lžíce Pomerančová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 564 kcal
  • Sacharidy 56 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 170 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 56 g
  • Cholesterol 69.5 mg
  • Draslík 464.5 mg
  • Vláknina 4888.9 mg
  • Vitamín A 4888.9 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.4 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kotlety lehce naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme olivovým olejem s prolisovaným česnekem a necháme v přikryté misce marinovat.

  • 2

    Ve vodě 10 minut vaříme zeleninový bujón. Pórek očistíme a nakrájíme na silnější nudličky, petrželovou nať a pažitku jemně nasekáme.

  • 3

    Na 1 lžíci másla lehce osmažíme syrovou rýži, přelijeme 0,5 l zeleninového vývaru a pod pokličkou dusíme zhruba 20 minut.

  • 4

    Na rozpáleném oleji osmažíme kotlety z obou stran i s marinádou. Poté maso vyjmeme a držíme na teple. Do výpeku vsypeme pórek a osmažíme. Pórek zalijeme zbylým vývarem a povaříme. Poté do šťávy vmícháme pomerančovou šťávu, kari a ocet.

  • 5

    Do udušené rýže vmícháme petrželovou nať a pažitku.

  • 6

    Kotlety servírujeme s kopečky rýže a přelité šťávou.

Komentáře k receptu