Fettuccine se smetanou a krevetami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 500 g Krevety tygří - loupané
  • 500 g Těstoviny Fettuccine
  • 250 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 6 ks Cibulka jarní
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 5 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 722 kcal
  • Sacharidy 92 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 343 mg
  • Bílkoviny 52 g
  • Uhlovodany 86 g
  • Cholesterol 165.3 mg
  • Draslík 96.8 mg
  • Vláknina 8664.3 mg
  • Vitamín A 8664.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 71.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente, scedíme a vrátíme do hrnce.

  • 2

    Mezitím vyloupeme krevety. Nakrájené cibulky a prolisovaný česnek orestujeme na rozehřátém másle, přidáme krevety a cca 3min podusíme, až maso změní barvu. Poté krevety vyjmeme. Do šťávy vmícháme smetanu a přivedeme k varu. Snížíme teplotu a omáčku provaříme do zhoustnutí. Vložíme zpět krevety, ochutíme solí, pepřem a ještě krátce asi 1min povaříme.

  • 3

    Hotovou omáčkou přelijeme těstoviny, promícháme, rozdělíme na talíře, dozdobíme nasekanou petrželkou a podáváme.

Komentáře k receptu