Fettuccine se smetanou a krevetami
Suroviny
- 30 g Máslo čerstvé
- 500 g Krevety tygří - loupané
- 500 g Těstoviny Fettuccine
- 250 ml Smetana 12% (konzumní)
- 1 kávová lžička Sůl
- 6 ks Cibulka jarní
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 5 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 722 kcal
- Sacharidy 92 g
- Tuky 24 g
- Sodík 343 mg
- Bílkoviny 52 g
- Uhlovodany 86 g
- Cholesterol 165.3 mg
- Draslík 96.8 mg
- Vláknina 8664.3 mg
- Vitamín A 8664.3 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.2 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 71.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente, scedíme a vrátíme do hrnce.
-
2
Mezitím vyloupeme krevety. Nakrájené cibulky a prolisovaný česnek orestujeme na rozehřátém másle, přidáme krevety a cca 3min podusíme, až maso změní barvu. Poté krevety vyjmeme. Do šťávy vmícháme smetanu a přivedeme k varu. Snížíme teplotu a omáčku provaříme do zhoustnutí. Vložíme zpět krevety, ochutíme solí, pepřem a ještě krátce asi 1min povaříme.
-
3
Hotovou omáčkou přelijeme těstoviny, promícháme, rozdělíme na talíře, dozdobíme nasekanou petrželkou a podáváme.