Opečená klobáska v placce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 150 g Sýr Čedar
  • 1 kávová lžička Hořčičné semínko
  • 6 ks Klobása vepřová
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 5 balení Tortilla
  • 2 polévková lžíce Kečup
  • 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 617 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 55 g
  • Sodík 1176 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 120.3 mg
  • Draslík 437 mg
  • Vláknina 1143.4 mg
  • Vitamín A 1143.4 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.4 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do pekáče nalijeme olej a dáme rozehřát do trouby předehřáté na 200°C. Naskládáme do něj čerstvé syrové klobásky a 10 minut opékáme. Potom klobásky přesuneme na jednu stranu pekáče, přisypeme cibuli nakrájenou na kolečka, posypeme hořčičným semínkem, osolíme, opepříme a zamícháme, aby se vše obalilo v oleji. Pečeme do zezlátnutí cibule ještě asi 10 až 15 minut.

  • 2

    V troubě, můžeme i mikrovlnné, krátce prohřejeme hotové tortilly. Chceme-li, aby byly vláčnější můžeme je opéct nasucho v pánvi. Po prohřátí vložíme do každé tortilly opečenou klobásku, posypeme cibulí a sýrem, pokapeme kečupem a zabalíme. Aby se náplň nevysoukala z placky ohrneme spodek placky nahoru nebo zabalíme do ubrousku.

Komentáře k receptu