Kuřecí játra s těstovinami penne
Suroviny
- 350 g Játra kuřecí
- 50 g Máslo čerstvé
- 500 g Těstoviny Penne
- 125 ml Víno červené
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 kávová lžička Pomerančová kůra
- 1 ks Cibule
- 2 ks Bobkový list
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 4 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
- 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 709 kcal
- Sacharidy 98 g
- Tuky 17 g
- Sodík 299 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 95 g
- Cholesterol 318.2 mg
- Draslík 294 mg
- Vláknina 1550.3 mg
- Vitamín A 1550.3 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.1 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 25.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí játra očistíme a nakrájíme na kousky.
-
2
Těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente a scedíme.
-
3
Mezitím na rozehřátém másle orestujeme na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme prolisovaný česnek, kuřecí játra, nastrouhanou pomerančovou kůru a bobkové listy a na středním ohni mícháme asi 3min. Poté vyjmeme játra, do kastrolu vlijeme červené víno, protlak, smetanu, promícháme a vaříme do zhoustnutí. Kuřecí játra vložíme zpět a prohřejeme.
-
4
Ochutíme solí, pepřem, těstoviny rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme.