Pizza po mexicku
Suroviny
- 200 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 200 g Fazole červené sterilované
- 115 g Kukuřice cukrová
- 100 g Sýr Čedar
- 500 g Těsto na pizzu
- 1 kávová lžička Chilli omáčka
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Cibule červená
- 1 ks Chilli paprička
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 583 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 17 g
- Sodík 894 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 26.3 mg
- Draslík 494.6 mg
- Vláknina 14318 mg
- Vitamín A 14318 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Troubu předehřejeme na 220 stupňů. Korpusy na pizzu dáme na plech a potřeme olejem.
-
2
Smícháme v míse rajčatový protlak, nasekaná rajčata, kukuřici, fazole, sůl, pepř a chilli omáčku. Směs naneseme na korpusy. Navrch dáme pokrájenou cibuli a posypeme nastrouhaným čedarem a nakrájenou chilli papričkou na proužky.
-
3
Pečeme 20 minut, dokud se sýr neroztaví.
-
4
Ihned podáváme.