Vejce v houskové mističce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Sýr Parmezán
  • 6 kávová lžička Smetana 16% (pochoutková)
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 6 ks Žemle tuková
  • 0.5 hrst Bylinky čerstvé - svazek
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 306 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 387 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 258.2 mg
  • Draslík 93.7 mg
  • Vláknina 38.2 mg
  • Vitamín A 38.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Houskám, kaiserkám apod., odřízneme tvarovaný vršek; ze spodního dílu vydlabeme měkkou střídku, aby nám vznikla mistička. Na dno každé houskové mističky nasypeme trochu strouhaného parmezánu, zalijeme vejcem, pokapeme smetanou, posypeme bylinkami (petrželka, pažitka, estragon..), zasypeme strouhaným sýrem, osolíme, opepříme a dáme péct do trouby předehřáté na 175 °C na 20 až 25 minut. Je-li bílek pevný a houstičky zezlátly, jsou hotové, můžeme je přiklopit odřezanými vršky a na 10 minut dáme opět do trouby. Před podáváním necháme trochu vychladnout, abychom se neopálili.

Komentáře k receptu