Nepečený čokoládový koláč

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 125 g Čokoláda na vaření
  • 250 g Tvaroh tučný
  • 60 g Cukr krupice
  • 30 g Čokoláda hořká
  • 125 g Müsli čokoládové
  • 90 g Máslo čerstvé
  • 30 g Cukr krupice
  • 30 g Čokoláda hořká
  • 150 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 300 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 3 polévková lžíce Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Želatina
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 573 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 25 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 151.4 mg
  • Draslík 61.7 mg
  • Vláknina 5956.3 mg
  • Vitamín A 5956.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 107.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Korpus: smícháme müsli, máslo a cukr a stejnoměrně vyložíme dno formy. Vychladíme.

  • 2

    Rozpustíme čokoládu, občas zamícháme. Necháme prochladnout.

  • 3

    Odměřené množství vody smícháme s želatinou. Necháme stát 10 minut, až želatina nabobtná. Postavíme misku do pánve s horkou vodou a mírně zahřejeme, až se želatina rozpustí.

  • 4

    Tvaroh vyšleháme dohladka. Přidáme žloutky a cukr a dále šleháme. Přimícháme zakysanou smetanu, změklou čokoládu, nasekanou čokoládu a želatinu. Dobře promícháme.

  • 5

    Ušleháme z bílků tuhý sníh a vmícháme jej opatrně do čokoládového krěmu. Krém nalijeme na dno z müsli a vychladíme do ztuhnutí.

  • 6

    Na koláč nastříkáme pusinky ze šlehačky a ozdobíme čokoládovými hoblinami.

Komentáře k receptu