Rosol s mučenkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 190 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 7 g
- Sodík 8 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 22.9 mg
- Draslík 231.7 mg
- Vláknina 6720 mg
- Vitamín A 6720 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 39.2 mg
- Vitamín E 20.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do misky dáme vodu a přidáme želatinu. Smícháme a necháme stát 10 minut, až želatina nabobtná. Misku dáme do pánve s horkou vodou a mírně zahřejeme, až se želatina rozpustí.
-
2
Broskve rozmixujeme se šťávou. Z plodů mučenky vyškrabeme dužinu, přidáme ke kaši a ještě chvíli mixujeme. Prolisujeme jemným sítem. Vmícháme želatinu.
-
3
Plátky karamboly namočíme do broskvové směsi a do každé formičky dáme jeden. Kolem upravíme grapefruit. Broskvovou směs rozdělíme do formiček. Chladíme 1-2 hodiny, až směs ztuhne.
-
4
Cukr moučku prosejeme a vmícháme do ušlehané šlehačky. Vyklopíme rosol, nastříkáme na něj šlehačku.