Rosol s mučenkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 400 g Kompot broskvový
  • 30 g Cukr moučkový
  • 80 g Karambola
  • 125 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 100 ml Voda pitná
  • 1 ks Grapefruity
  • 6 ks Mučenka
  • 2 polévková lžíce Želatina
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 190 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 8 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 22.9 mg
  • Draslík 231.7 mg
  • Vláknina 6720 mg
  • Vitamín A 6720 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 39.2 mg
  • Vitamín E 20.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do misky dáme vodu a přidáme želatinu. Smícháme a necháme stát 10 minut, až želatina nabobtná. Misku dáme do pánve s horkou vodou a mírně zahřejeme, až se želatina rozpustí.

  • 2

    Broskve rozmixujeme se šťávou. Z plodů mučenky vyškrabeme dužinu, přidáme ke kaši a ještě chvíli mixujeme. Prolisujeme jemným sítem. Vmícháme želatinu.

  • 3

    Plátky karamboly namočíme do broskvové směsi a do každé formičky dáme jeden. Kolem upravíme grapefruit. Broskvovou směs rozdělíme do formiček. Chladíme 1-2 hodiny, až směs ztuhne.

  • 4

    Cukr moučku prosejeme a vmícháme do ušlehané šlehačky. Vyklopíme rosol, nastříkáme na něj šlehačku.

Komentáře k receptu