Špagety s bazalkovým pestem a platýsem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1006 kcal
- Sacharidy 84 g
- Tuky 55 g
- Sodík 361 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 56.5 mg
- Draslík 815.3 mg
- Vláknina 4887.3 mg
- Vitamín A 4887.3 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.2 mg
- Vitamín E 3.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Špagety uvaříme v osolené vodě dle návodu na obalu. Uvařené je scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Vmícháme lžíci olivového oleje.
-
2
Oloupeme česnek. Lístky bazalky opláchneme a osušíme. Parmezán nastrouháme. Připravíme pesto: do mixéru vložíme piniová jádra, 100 ml olivového oleje, stroužky česneku a lístky bazalky. Vše rozmixujeme, přimícháme parmezán a dochutíme solí a pepřem.
-
3
Rajčata omyjeme a na každém nakrojíme křížek. Takto připravená rajčata spaříme horkou vodou, vykrojíme zelené okolí stopky a oloupeme. Rajčata rozkrojíme, zbavíme jadýrek a dužinu pokrájíme na kostičky. Filety platýse omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Na pánvi rozpálíme zbytek olivového oleje a filety na něm z obou stran dozlatova opečeme.
-
4
Špagety prohřejeme na pánvi, promícháme s pestem, dáme na talíře a přidáme rajčata. Na každou porci položíme smaženou rybu a zdobíme lístky bazalky.