Pizza kalábrijská

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1 kostka Droždí
  • 400 g Mouka pšeničná hladká
  • 125 g Ricotta
  • 175 g Rajčata sušená sterilovaná
  • 125 g Salám Mortadela
  • 150 g Mozzarella
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Paprika žlutá
  • 1 ks Paprika červená
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 2 stroužek Česnek
  • 2.75 dl Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Oregano sušené
  • 1 polévková lžíce Mléko plnotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 532 kcal
  • Sacharidy 59 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 567 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 135.3 mg
  • Draslík 737.6 mg
  • Vláknina 4803.3 mg
  • Vitamín A 4803.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 66.5 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do misky dáme mouku, sůl a kvasnice. Promícháme, přidáme olivový olej a teplou vodu, utvoříme vláčné těsto. Zpracováváme rukama 10 minut, poté vytvarujeme z těsta bochánek, dáme ho do lehce vymazaného polyetylénového pytlíku a necháme v teple kynout 90 minut.

  • 2

    Rozehřejeme v pánvi olej a osmahneme na něm rozetřený česnek a pokrájenou papriku na plátky.

  • 3

    Polovinu těsta vyválíme, aby pokrylo pečící plech - 30x25 cm. Těsto posypeme ricottou, pokryjeme sušenými rajčaty, plátky vařených vajec, oreganem, paprikami a salámem nakrájeným na proužky a nasypeme strouhanou mozzarellu. Osolíme, opepříme.

  • 4

    Zbývající těsto vyválíme a položíme na náplň, okraje pizzy uzavřeme. Necháme v teple hodinu kynout.

  • 5

    Dvojitou pizzu propícháme vidličkou, potřeme mlékem a v předehřáté troubě pečeme 50 minut při teplotě 180 stupňů.

  • 6

    Podáváme horké.

Komentáře k receptu