Flan z ryby na kari
Suroviny
- 250 g Filety z tresky tmavé
- 20 g Limetka kafrová
- 20 g Thajská bazalka
- 270 ml Kokosové mléko
- 0.5 ks Chilli paprička
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Cukr krupice
- 12 plátek Banánové listy
- 3 polévková lžíce Omáčka rybí
- 1 polévková lžíce Kari pasta červená
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 249 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 17 g
- Sodík 466 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 154.7 mg
- Draslík 68.3 mg
- Vláknina 597.5 mg
- Vitamín A 597.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.3 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Tresčí filety opláchneme pod proudem studené vody, vysušíme. Pokrájíme na proužky o šířce asi 1 centimetr a délce přibližně 4 centimetry. Omytou chilli papričku rozřízneme, odstraníme z ní semínka a nakrájíme na malé proužky.
-
2
Do misky vlijeme kokosové mléko. Vložíme do něho kari pastu, přidáme jedno celé vejce a jeden žloutek, osolíme a pocukrujeme. Rozšleháme a vložíme do směsi nakrájené proužky ryby. Necháme marinovat.
-
3
Z banánových listů ručně složíme košíčky. Aby pevně držely, spíchneme je párátkem. Na dno takto vytvořených košíčků položíme lístky bazalky a půlku lístků kaffir limetky.
-
4
Do tří čtvrtin výšky naplníme banánové košíčky marinovanými kousky ryb. Mezitím vlijeme do woku vodu a přivedeme ji k varu. Vložíme do woku nad hladinu vody napařovací podložku a všechny naplněné košíčky na ni naskládáme. 10 minut necháme napařovat a potom wok odstraníme z ohně.
-
5
Servírujeme na talíř. Položíme na každý tři košíčky plné ryb, posypeme zbytkem lístků kaffir limetky a nadrobno posekanými proužky chilli papričky a přelijeme lžící kokosového mléka.