Nudle bramborové
Suroviny
- 450 g Brambory
- 225 g Mouka pšeničná hladká
- 125 g Žampiony čerstvé
- 50 g Sýr Parmezán
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 ks Cibule
- 1 stroužek Česnek
- 3 plátek Slanina vepřová
- 2 l Voda pitná
- 3 dl Smetana 33% (šlehačka)
- 1 polévková lžíce Olej rostlinný
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Mléko plnotučné
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 611 kcal
- Sacharidy 62 g
- Tuky 33 g
- Sodík 455 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 153 mg
- Draslík 657.5 mg
- Vláknina 7453 mg
- Vitamín A 7453 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.4 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nakrájené brambory na kostky uvaříme ve vodě 10 minut, poté necháme okapat a rozmačkáme na kaši, přidáme do nich vejce, mléko, mouku, sůl, pepř a vymícháme tužší těsto.
-
2
Na pomoučněném vále vyválíme těsto na tenký dlouhý váleček, který rozkrájíme na 2,5 cm dlouhé kousky.
-
3
V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a kousky těsta do ní vhodíme a vaříme 4 minuty. Uvařené nudle vyplavou.
-
4
V pánvi rozehřejeme olej a osmahneme pokrájenou cibuli a česnek. Přidáme pokrájené žampiony a slaninu a 5 minut smažíme. Vmícháme nastrouhaný parmezán, smetanu a petrželku. Nudle necháme okapat a dáme je do servírovací mísy. Přelijeme přes ně omáčku a promícháme.
-
5
Ozdobíme petrželkou a podáváme teplé.