Nudle bramborové

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Brambory
  • 225 g Mouka pšeničná hladká
  • 125 g Žampiony čerstvé
  • 50 g Sýr Parmezán
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cibule
  • 1 stroužek Česnek
  • 3 plátek Slanina vepřová
  • 2 l Voda pitná
  • 3 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Mléko plnotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 611 kcal
  • Sacharidy 62 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 455 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 153 mg
  • Draslík 657.5 mg
  • Vláknina 7453 mg
  • Vitamín A 7453 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nakrájené brambory na kostky uvaříme ve vodě 10 minut, poté necháme okapat a rozmačkáme na kaši, přidáme do nich vejce, mléko, mouku, sůl, pepř a vymícháme tužší těsto.

  • 2

    Na pomoučněném vále vyválíme těsto na tenký dlouhý váleček, který rozkrájíme na 2,5 cm dlouhé kousky.

  • 3

    V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a kousky těsta do ní vhodíme a vaříme 4 minuty. Uvařené nudle vyplavou.

  • 4

    V pánvi rozehřejeme olej a osmahneme pokrájenou cibuli a česnek. Přidáme pokrájené žampiony a slaninu a 5 minut smažíme. Vmícháme nastrouhaný parmezán, smetanu a petrželku. Nudle necháme okapat a dáme je do servírovací mísy. Přelijeme přes ně omáčku a promícháme.

  • 5

    Ozdobíme petrželkou a podáváme teplé.

Komentáře k receptu