Vepřové kotlety a pečenými jablky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 28 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 200 g Jablka
  • 600 g Rýže dušená
  • 600 g Vepřové kotlety
  • 2 kávová lžička Kari koření
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 polévková lžíce Med včelí
  • 3 polévková lžíce Limetková šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 380 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 120 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 41 g
  • Cholesterol 82.8 mg
  • Draslík 484.1 mg
  • Vláknina 4296.6 mg
  • Vitamín A 4296.6 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.1 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kotlety zbavíme tuku, osolíme, opepříme, rozložíme na rošt a opékáme asi minutu, aby se maso na povrchu zatáhlo. Obrátíme maso a potřeme marinádou z medu a limetkové šťávy. Převracíme celkem čtyřikrát po 2 minutách a grilujeme tak 10 až 15 minut.

  • 2

    Opečeme si nakrájená jablka zbavená jádřinců a za stálého obracení jablka opékáme dokud nezměknou pod jablka vložíme papír na pečení, aby se nepřipekla.

  • 3

    Do uvařené rýže vmícháme kari koření a vše ohřejeme.

Komentáře k receptu