Toasty s biftekem grilovaným
Suroviny
- 200 g Cibule
- 500 g Hovězí svíčková
- 10 g Česnek
- 400 g Chléb toastový pšeničný tmavý
- 1 kávová lžička Česnek
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Omáčka sójová
- 1 polévková lžíce Olej rostlinný
- 2 polévková lžíce Šťáva citrónová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 394 kcal
- Sacharidy 42 g
- Tuky 7 g
- Sodík 105 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 46.8 mg
- Draslík 421.8 mg
- Vláknina 1534.6 mg
- Vitamín A 1534.6 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Svíčkovou nakrájíme na 5 plátků, naklepeme a dáme do misky. Smícháme šťávu z citronu, olej s prolisovaným česnekem, solí, pepřem a vzniklou marinádou zalijeme maso a marinujeme 20 minut. Toasty namažeme rozměklým máslem, dle chuti do něj vmícháme česnek.
-
2
Zapneme gril a na grilovací desku dáme toasty s nakrájenou cibulí na plátky a opečeme z obou stran, poté grilujeme plátky svíčkové ( asi 2 minuty každou stranu).
-
3
Toasty vytvoříme přímo na grilu: Na plátek toastu položíme plátek masa, opečenou cibuli, zakapeme sojovou omáčkou a přiklopíme druhým plátkem opečeného chleba.