Vepřový perkelt s paprikou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 296 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 24 g
- Sodík 589 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 59.2 mg
- Draslík 213 mg
- Vláknina 5123.3 mg
- Vitamín A 5123.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 32.5 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2109.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na sádle osmahneme cibuli nadrobno, zasypeme paprikou a necháme zpěnit. Na zaklad vložíme vepřové maso nakrájené na kostky, orestujeme, osolíme, přidáme protlak, podlijeme vodou a zakryté pozvolna dusíme. Podléváme vždy, když je šťáva téměř vysmahlá. Až bude maso měkké, přidáme zelenou papriku na nudličky a nasekaná rajčata, ještě chvíli podusíme. Dochutíme solí a pepřem, nakonec povaříme tak, aby šťáva nebyla příliš řídká.