Dovolenkový salát
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 267 kcal
- Sacharidy 60 g
- Tuky 1 g
- Sodík 4 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 60 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 714.2 mg
- Vláknina 16540 mg
- Vitamín A 16540 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 107.5 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do hrnce s vodou a cukrem vložíme citronovou kůru, přivedeme k varu.
-
2
Vaříme 1 minutu, poté procedíme do hlubší mísy. Necháme vychladnout. Ostrým nožem odstraníme kůru a dužinu z grapefruitů i pomerančů, rozdělíme je pomocí nože na dílky a přidáme do hlubší mísy.
-
3
Vložíme přepůlené víno,oloupané nakrájené hrušky, banány a lehce promícháme, aby se ovoce obalilo sirupem.
-
4
Přikryjeme a necháme je až 1 hodinu před podáváním chladit.