Staročeská vločková polévka s celerem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Celer bulvový
  • 750 ml Mléko plnotučné
  • 250 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 4 polévková lžíce Ovesné vločky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 172 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 131 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 22.1 mg
  • Draslík 155 mg
  • Vláknina 2950 mg
  • Vitamín A 2950 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1168.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V kastrůlku v 250ml vody uvaříme ovesné vločky spolu s oloupanou, nakrájenou cibulí a očištěným, nakrájeným celerem doměkka.

  • 2

    Vločky i zeleninu rozmixujeme, vlijeme do hrnce, přilijeme mléko a za občasného míchání krátce povaříme.

  • 3

    Nakonec do polévky přidáme kousek másla a podle chuti sůl.

Komentáře k receptu