Marinovaný opékaný losos se zeleninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 413 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 248 g
- Sodík 801 mg
- Bílkoviny 45 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 78 mg
- Draslík 835 mg
- Vláknina 8328.8 mg
- Vitamín A 8328.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.3 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyjeme si plátky lososa, opatrně je osušíme a naporcujeme je na malé kousky o velikosti asi 1 x 2 cm. Vložíme do misky a zakápneme 4 polévkovými lžícemi omáčky teriyaki, v níž necháme rybu marinovat.
-
2
Očistíme sójové výhonky a rozkrájíme je na asi 2 cm dlouhé kousky, mrkev oškrábeme a pokrájíme na cca 3 mm silná kolečka, omyté jarní cibulky také pokrájíme na kolečka.
-
3
Mezitím si ve woku rozpálíme 3 polévkové lžíce oleje, na kterém po dobu 4 min opékáme zázvor společně s pokrájenou zeleninou: sójovými výhonky, mrkví a cibulkou. Vlijeme zbylé 2 polévkové lžíce omáčky teriyaki, osolíme, opepříme a ještě promícháme. Vyjmeme z woku a uložíme v pokojové teplotě.
-
4
Z naložené ryby nyní osušíme marinádu, osolíme, opepříme a lehce obalíme ve škrobu. Zbylý olej nalijeme do woku a rozehřejeme a vhodíme na něj rybu. Opékáme 4 minuty.
-
5
Nakonec vyjmeme z pánve a vkládáme do misek společně s opečenou zeleninou.