Těstoviny s rybím filé
Suroviny
- 100 g Sýr Eidam cihla 40%
- 350 g Těstoviny čtyřvaječné
- 500 g Filé rybí
- 500 ml Vývar zeleninový
- 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
- 2 kávová lžička Sůl
- 2 ks Cibule
- 5 ks Rajčata
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Cukr krupice
- 4 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 1 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 680 kcal
- Sacharidy 83 g
- Tuky 18 g
- Sodík 1019 mg
- Bílkoviny 74 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 25.8 mg
- Draslík 488.7 mg
- Vláknina 6502.5 mg
- Vitamín A 6502.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.5 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Těstoviny uvaříme v osolené vodě s trochou oleje doměkka, scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
-
2
Omyté, na kousky nakrájené filé pokapeme citronovou šťávou, osolíme a podusíme na másle doměkka.
-
3
V kastrole na oleji zpěníme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli, přidáme nasekanou petrželku, spařená, oloupaná a na kousky nakrájená rajčata, zaprášíme hladkou moukou a osmahneme. Zalijeme vývarem a dusíme do zhoustnutí.
-
4
Omáčku osladíme, osolíme, opepříme a smícháme s podušenými kousky filé. Znovu krátce podusíme.
-
5
Uvařené těstoviny upravíme na talíře a přelijeme omáčkou. Posypeme nastrouhaným sýrem a podáváme.