Penne se scampi
Suroviny
- 30 g Máslo čerstvé
- 100 g Parmice
- 400 g Těstoviny Penne
- 1 ks Cibule
- 1 ks Mrkev kořen
- 1 ks Celer řapíkatý
- 10 ks Pepř černý celý
- 2 ks Šťovík
- 16 ks Scampi
- 3 hrst Petržel - nať
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř bílý
- 1 stroužek Česnek
- 1.5 l Voda pitná
- 5 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 814 kcal
- Sacharidy 143 g
- Tuky 107 g
- Sodík 172 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 140 g
- Cholesterol 31.1 mg
- Draslík 1451.8 mg
- Vláknina 56842.4 mg
- Vitamín A 56842.4 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 32.5 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 38.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očistíme a oloupeme scampi - na břišní straně scampi nařízneme krunýř a sloupneme ho. Poté nařízneme hřbet a vytáhneme střívko (černá "nitka"). Prázdné krunýře nevyhazujeme. Pod tekoucí vodou scampi omyjeme a osušíme je. Zeleninu očistíme a omyjeme, menší cibuli oloupeme a vše najemno nakrájíme. Zeleninu smíchám v hrnci s kořením, krunýři a špetkou soli. Vše zalijeme vodou a dáme 15 minut vařit. Po uvaření vývar prolijeme přes jemné sítko.
-
2
Poté vývar opět přivedeme k varu, vložíme do něj filety parmice nachové a snítky petrželky. Vaříme asi 3 minuty. Vyjmeme petrželku. Vývar s masem v mixéru rozmixujeme na pyré. Loupané scampi nakrájíme na menší kousky.
-
3
Oloupeme a nadrobno nakrájíme česnek. Ve velké pánvi rozpálíme olej, na kterém do světložluta osmahneme česnek, přidáme petrželku a nakrájené krevety a vše krátce osmažíme. Směs na pánvi dochutíme solí a pepřem.
-
4
Penne uvaříme v osolené vodě dle návodu na obalu, po uvaření je scedíme a necháme okapat. Trochu vody, ve které se těstoviny vařily, odložíme stranou. Penne přidáme na pánev k česneku a krevetám a přimícháme rybí pyré. Pokud je směs příliš hustá, naředíme vodou z těstovin. Při nízké teplotě vše důkladně promícháme. Opláchneme šťovík, osušíme ho a najemno nasekáme. Přidáme ho spolu s nakrájeným máslem na pánev a promícháme. Nahřejeme talíře, na které porcujeme těstoviny a ihned podáváme.