Karbanátky z vepřového srdce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 343 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 16 g
- Sodík 1362 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 180.8 mg
- Draslík 608 mg
- Vláknina 5348.5 mg
- Vitamín A 5348.5 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.4 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřové srdce vložíme do hrnce, zalijeme vodou a povaříme 15 minut. Scedíme a necháme vychladnout. Srdce, slaninu a cibuli spolu umeleme na masovém strojku, přidáme v mléce namočenou strouhanku, sůl, pepř, majoránku, vejce a vypracujeme masové těsto. Z těsta tvoříme menší placičky a smažíme v pánvi v rozpáleném oleji z obou stran dozlatova.
-
2
Podáváme s bramborovou kaší nebo šťouchanými bramborami.