Čatní z červené řepy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 58 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 0 g
- Sodík 55 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 88.2 mg
- Vláknina 1630.4 mg
- Vitamín A 1630.4 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.3 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do hrnce dáme řepné bulvy, odkrojené asi 5 cm od natě a za mírného příkonu je vaříme, až změknou. Po vychladnutí řepy oloupeme.
-
2
Oloupané řepy a cibuli posekáme na malé kousky a vložíme do varné nádoby. Přidáme nové koření, koriandr, hořčičné semínko, sůl a pepř a přisypeme cukr. Vše přelijeme octem tak, aby byly všechny suroviny zality. Uvedeme do varu, za mírného příkonu tepla vaříme asi 25 minut, směs často mícháme. Ze studené vody a mouky vyšleháme hladkou kaši, kterou přidáme k vařené směsi a za stálého míchání dále vaříme ještě asi 5 minut, až čatní zhoustne.
-
3
Hotové čatní odstavíme, necháme zchladnout, pak naplníme do nahřátých vypařených sklenic, které uzavřeme a označíme.