Brambory na grilu se salsou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 600 g Brambory
  • 400 g Rajčata
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule červená
  • 2 ks Chilli paprička
  • 2 ks Limetka
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • 10 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Cukr třtinový
  • 4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 144 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 160 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 673.7 mg
  • Vláknina 9685 mg
  • Vitamín A 9685 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 44.8 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Umyté brambory se šlupkou uvaříme v hrnci s osolenou vodou, scedíme, necháme vychladnout. Nakrájíme je na čtvrtky a pokládáme na olejem vymaštěný a na vysokou teplotu zahřátý gril. Brambory osolíme, pokapeme olejem a opékáme za častého otáčení 7 minut. Na talíř položíme list ledového salátu, na něj pokládáme upečené brambory a přidáme rajčatovou salsu.

  • 2

    Rajčatová salsa: Cibuli, česnek oloupeme, drobně nakrájíme a dáme do misky, na malé kousky nakrájená rajčata, nasekané chilli papričky, nasekanou petržel, šťávu ze 2 ks limetky, cukr, olej, dochutíme solí, pepřem důkladně promícháme.

Komentáře k receptu