Hovězí polévka s nudlemi z kopřiv

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 100 g Celer bulvový
  • 100 g Mrkev kořen
  • 40 g Mouka polohrubá
  • 350 g Hovězí žebra
  • 100 g Petržel kořen
  • 50 ml Olej rostlinný
  • 30 ml Mléko polotučné
  • 0.5 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 0.5 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 6 ks Pepř černý celý
  • 2 špetka Sůl
  • 1.5 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 3 polévková lžíce Kopřiva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 581 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 86 g
  • Sodík 227 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 41 g
  • Cholesterol 157.4 mg
  • Draslík 1149.6 mg
  • Vláknina 30220 mg
  • Vitamín A 30220 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 41 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 26.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso s očištěnou kořenovou zeleninou, cibulí, solí a pepřem uvaříme v tlakovém hrnci doměkka. Vývar přecedíme do čistého hrnce, zeleninu a maso nakrájíme.

  • 2

    V mezičase v míse rozšleháme v mléce vajíčka, přidáme prosátou mouku s kypřícím práškem, sůl a kopřivy, které jsme spařili a jemně nasekali. Na pánvi na oleji smažíme tenké omelety. Usmaženou omeletu srolujeme, tence nakrájíme a osmažíme na másle.

  • 3

    Vývar přivedeme k varu a vložíme do něj osmažené nudle, zeleninu, maso a půl minuty povaříme. Do hotové polévky vmícháme jemně posekanou petrželovou nať.

Komentáře k receptu