Tortellini se čtyřmi druhy sýrů
Suroviny
- 50 g Sýr Gorgonzola
- 350 g Těstoviny Tortellini
- 50 g Mozzarella
- 50 g Sýr Brie
- 150 g Rajčata Cherry
- 50 g Gouda
- 100 ml Smetana 12% (konzumní)
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 4 ks Šalvěj čerstvá
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 1.5 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 627 kcal
- Sacharidy 64 g
- Tuky 27 g
- Sodík 1174 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 63 g
- Cholesterol 56.9 mg
- Draslík 186.4 mg
- Vláknina 7910.5 mg
- Vitamín A 7910.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.7 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 36.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Tortellini uvaříme v osolené vodě dle návodu na obalu. Uvařené je scedíme a necháme okapat. Oloupeme cibuli a nadrobno ji nakrájíme. Opláchneme šalvěj, osušíme a 4 lístky nakrájíme na nudličky. Mozzarellu, gorgonzolu, goudu a brie nakrájíme na větší kousky.
-
2
Ve větším hrnci rozpustíme 1 lžíci másla a osmahneme na něm dozlatova cibuli. Cibuli podlijeme smetanou a přidáme sýry. Vše za stálého míchání na drobném ohni necháme roztavit a spojit. Poté omáčku dochutíme solí a pepřem.
-
3
Omyjeme rajčata, osušíme je a překrojíme na poloviny. Připravíme pánev, na které rozpustíme zbytek másla a rajčata se šalvějí na něm krátce podusíme. Poté osolíme a opepříme.
-
4
Nahřejeme si talíře, na které připravíme tortellini, zalijeme omáčkou, přidáme rajčata a teplé podáváme.