Gaskoňské řezy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 900 g Hovězí svíčková
  • 100 g Sýr Gruyére
  • 100 g Žampiony čerstvé
  • 100 g Kečup
  • 25 g Kapary
  • 50 g Cibule sterilovaná
  • 50 ml Olej rostlinný
  • 150 ml Víno červené
  • 200 ml Olej stolní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 4 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 714 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 48 g
  • Sodík 494 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 100 mg
  • Draslík 638 mg
  • Vláknina 1132.8 mg
  • Vitamín A 1132.8 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.7 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytou svíčkovou nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme. Maso obalíme v hladké mouce, rozšlehaném vejci a ve strouhance smíchané s nastrouhaným sýrem.

  • 2

    Řezy vložíme do pánve s rozpáleným olejem a smažíme dozlatova.

  • 3

    V misce smícháme 50ml oleje, kečup, víno, očištěné hlavičky žampionů, kapary a nakládané cibulky.

  • 4

    Připravenou studenou omáčkou přelijeme porce masa na talířích.

  • 5

    Můžeme podávat s čerstvým pečivem.

Komentáře k receptu