Vepřové maso vařené se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 900 g Brambory
  • 150 g Celer bulvový
  • 200 g Cibule
  • 150 g Mrkev kořen
  • 300 g Rohlíky bílé
  • 10 g Sůl
  • 3 g Bobkový list
  • 900 g Vepřová plec
  • 150 g Petržel kořen
  • 700 ml Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 673 kcal
  • Sacharidy 56 g
  • Tuky 90 g
  • Sodík 1106 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 106.5 mg
  • Draslík 1385.6 mg
  • Vláknina 17301.3 mg
  • Vitamín A 17301.3 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 55.3 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso omyjeme a vcelku ho vložíme do hrnce, zalijeme vývarem tak, aby bylo akorát ponořené, cibule očistíme a celé přidáme k masu. Osolíme a přivedeme k varu. Okořeníme bobkovým listem a vaříme zvolna 1/2 hodiny. Očištěnou mrkev, petržel a celer nakrájíme na kostičky, brambory na plátky, přidáme do hrnce a dovaříme. Maso vyjmeme, naporcujeme, rozdělíme do hlubokých talířů a zalijeme vývarem se zeleninou.

  • 2

    Podáváme s bílým pečivem.

Komentáře k receptu