Zelenina ochucená kari pastou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Zelí čínské
  • 180 g Kukuřice
  • 500 g Rýže jasmínová
  • 350 g Zelenina wok classic
  • 400 ml Kokosové mléko
  • 4 kávová lžička Kari pasta
  • 1 kávová lžička Koření pěti vůní
  • 1 kávová lžička Citronová tráva
  • 1 ks Paprika červená
  • 5 ks Cibulka jarní
  • 1 špetka Sůl
  • 1 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Omáčka rybí
  • 3 polévková lžíce Olej sezamový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 792 kcal
  • Sacharidy 125 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 547 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 111 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 770.3 mg
  • Vláknina 25905 mg
  • Vitamín A 25905 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 43.5 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyjeme čínské zelí, rozebereme ho na listy. Také papriku umyjeme pod proudem tekoucí vody, rozkrojíme na polovinu a vyjmeme semínka i bílé žebroví. Zelí i paprikou pokrájíme na kosočtverce o hraně asi 2 centimetry. Zelenou nať jarních cibulek omyjeme a nakrájíme na kroužky a šířce asi 5 milimetrů. Bílé cibulky rozdělíme na čtvrtiny.

  • 2

    Olej ve woku rozehřejeme a vložíme na něj kari pastu. Až pasta začne pěnit, nasypeme do pánve nakrájené čínské zelí, jarní cibulky (jenom bílou část), papriky a necháme zpěnit.

  • 3

    Všechno potom zalijeme kokosovým mlékem. Přidáme omytou a okapanou kukuřici a zeleninu wok. Dochutíme kořením pěti vůní, přidáme citronovou trávu a rybí omáčku. Promícháme a ještě povaříme.

  • 4

    Mezitím si dáme do dostatečného množství osolené vroucí vody uvařit jasmínovou rýži.

  • 5

    Směs na pánvi zasypeme kroužky z cibulové natě a po krátkém prohřátí podáváme s uvařenou jasmínovou rýží.

Komentáře k receptu