Vařené hovězí maso s vaječnou oblohou po korejsku
Suroviny
- 200 g Hovězí jazyk
- 14 g Pórek
- 2 g Sezam - semena
- 200 g Telecí hruď
- 10 g Sůl
- 100 g Česnek
- 8 g Česnek
- 150 g Žampiony čerstvé
- 600 g Hovězí kližka
- 2.2 g Chilli paprička
- 50 g Cibulka jarní
- 125 g Hrušky
- 10 g Oříšky piniové
- 100 g Nudle pohankové
- 25 g Shiitake houby
- 15 ml Omáčka sójová
- 45 ml Omáčka sójová
- 14 ml Olej sezamový
- 2 ks Vejce slepičí
- 10 l Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 684 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 34 g
- Sodík 1207 mg
- Bílkoviny 60 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 201.7 mg
- Draslík 683.7 mg
- Vláknina 6042 mg
- Vitamín A 6042 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.5 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Chrupavku, jazyk a telecí hruď očistíme a namočíme na 3 hodiny do studené vody. Houby namočíme na 1 hodinu do vody a potom je osušíme v utěrce, odřízneme jim nohy a nakrájíme je na delší plátky. Pórek a česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Piniové oříšky oloupeme a osušíme v utěrce. Koření smícháme s kořenící omáčkou. Hrušku oloupeme a nakrájíme na kousky tvaru měsíčků.
-
2
Do vroucí vody v hrnci dáme jazyk a chrupavky a vaříme 5 minut. Po této době vyměníme vodu za čerstvou, přivedeme vývar k varu, a potom maso vaříme na mírnějším ohni 3 hodiny. Během vaření vývaru sbíráme z vroucího vývaru tuk a pěnu. Po 3 hodinách varu přidáme do vývaru koření a vaříme další 1 hodinu.
-
3
Po 4 hodinách varu odstavíme vývar z ohně, maso nakrájíme na tenké delší nudličky a okořeníme je 1/2 kořenící směsi, kterou jsme si připavili.
-
4
Zchladlý vývar scedíme přez utěrku. Ve scezeném vývaru rozmícháme zředěnou sójovou omáčku a ochutíme solí. Žampiony povaříme ve vroucí vodě asi 1 minutu, a potom je nakrájíme na stejně dlouhé plátky jako maso. Vejce uvaříme natvrdo a oloupaná nakrájíme na kolečka silná asi 1 cm. (Vejce snáze oloupáme, pokud je vyndáme z lednice asi o 30 minut dříve před vařením, aby získala pokojovou teplotu. Po vaření propláchneme vejce pod studenou vodou.)
-
5
Nudle uvaříme podle návodu na obalu, scedíme je a necháme chvilku okapat. Okořeněné maso, houby, kousky hrušky, piniové oříšky a vařené nudle naskládáme na pařák, zalijeme odloženým vývarem, přivedeme k varu, a potom na mírnějšm ohni vaříme 10 minut. Pokrm podáváme teplý, kořeněný kořenící omáčkou.