Velikonoční nádivka se špenátem
Suroviny
- 100 g Šunka dušená
- 80 g Sýr Eidam cihla 30%
- 800 g Špenát listový čerstvý
- 60 ml Olej rostlinný
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- 2 špetka Muškátový oříšek
- 3 stroužek Česnek
- 7 polévková lžíce Strouhanka
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 3 polévková lžíce Strouhanka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 470 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 34 g
- Sodík 422 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 209.6 mg
- Draslík 1208.5 mg
- Vláknina 11019 mg
- Vitamín A 11019 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 59.2 mg
- Vitamín E 5.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli a česnek drobně pokrájíme, šunku nakrájíme na kostičky, špenát spaříme a nasekáme, sýr nastrouháme.
-
2
Cibuli s česnekem osmažíme na oleji, přidáme šunku a osmažíme. Poté vmícháme špenát, chvíli mícháme a přidáme žloutky a sýr. Směs dobře promícháme, ochutíme solí, pepřem, strouhaným muškátovým oříškem a zahustíme strouhankou. Nádivkou naplníme dortovou formu, kterou jsme vymazali a vysypali prosátou strouhankou. V troubě předehřáté na 180 °C pečeme zhruba 40 minut.