Lahodné košíčky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 16

Suroviny

  • 250 g Tvaroh jemný
  • 60 g Hroznové víno
  • 15 g Zázvor nakládaný
  • 35 g Džem meruňkový
  • 250 g Mouka pšeničná hladká
  • 125 g Máslo čerstvé
  • 2 ks Kiwi
  • 2 ks Hrušky
  • 1 špetka Sůl
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • 4 polévková lžíce Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 164 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 15 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 9.4 mg
  • Draslík 59.1 mg
  • Vláknina 1844 mg
  • Vitamín A 1844 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.7 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těsto: mouku a sůl dáme do mísy s máslem a zpracujeme prsty

  • 2

    na drobenku. Vmícháme cukr a přidáme dost vody, aby vzniklo měkké vláčné těsto. Zabalíme a chladíme nejméně 30 minut.

  • 3

    Na pomoučeném vále vyválíme tenké těsto. Formičkou vykrájíme 16 koleček. Kolečka lehce vmáčkneme do formiček na košíčky. Propícháme je vidličkou a pečeme 12-15 minut v troubě předehřáté na 190 °C dozlatova. Necháme je ve formičkách 10 minut, pak je vyjmeme a odložíme na drátěnou podložku. Necháme úplně vychladnout.

  • 4

    Ušleháme tvaroh, citronovou šťávu a cukr. Polovinu hmoty rozdělíme do 8 košíčků. Ozdobíme plátky kiwi a dáme stranou. Ke zbývající hmotě přidáme zázvor a rozdělíme do dalších košíčků. Ozdobíme kousky hrušek.

  • 5

    Rozpustíme džem, prolisujeme a nalijeme na košíčky.

Komentáře k receptu