Lahodné košíčky
Suroviny
- 250 g Tvaroh jemný
- 60 g Hroznové víno
- 15 g Zázvor nakládaný
- 35 g Džem meruňkový
- 250 g Mouka pšeničná hladká
- 125 g Máslo čerstvé
- 2 ks Kiwi
- 2 ks Hrušky
- 1 špetka Sůl
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- 2 polévková lžíce Cukr krupice
- 2 polévková lžíce Cukr krupice
- 4 polévková lžíce Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 164 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 7 g
- Sodík 15 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 9.4 mg
- Draslík 59.1 mg
- Vláknina 1844 mg
- Vitamín A 1844 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.7 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Těsto: mouku a sůl dáme do mísy s máslem a zpracujeme prsty
-
2
na drobenku. Vmícháme cukr a přidáme dost vody, aby vzniklo měkké vláčné těsto. Zabalíme a chladíme nejméně 30 minut.
-
3
Na pomoučeném vále vyválíme tenké těsto. Formičkou vykrájíme 16 koleček. Kolečka lehce vmáčkneme do formiček na košíčky. Propícháme je vidličkou a pečeme 12-15 minut v troubě předehřáté na 190 °C dozlatova. Necháme je ve formičkách 10 minut, pak je vyjmeme a odložíme na drátěnou podložku. Necháme úplně vychladnout.
-
4
Ušleháme tvaroh, citronovou šťávu a cukr. Polovinu hmoty rozdělíme do 8 košíčků. Ozdobíme plátky kiwi a dáme stranou. Ke zbývající hmotě přidáme zázvor a rozdělíme do dalších košíčků. Ozdobíme kousky hrušek.
-
5
Rozpustíme džem, prolisujeme a nalijeme na košíčky.