Marmeláda z pomerančů
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 91 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 0 g
- Sodík 1 mg
- Bílkoviny 0 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 22.2 mg
- Vláknina 637.8 mg
- Vitamín A 637.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.8 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pomeranče po rozpůlení vymačkáme, šťávu přecedíme do varné nádoby, jádra vložíme do plátěného pytlíku. Kůru nadrobno nakrájíme a spolu s plátěným pytlíkem přidáme do varné nádoby se šťávou. Vymačkáme citrón, šťávu přidáme k pomerančům. Přilijeme vodu, zvolna uvedeme do varu a za nižšího příkonu tepla vaříme až dvě hodiny, dokud kůra nezměkne
-
2
Přisypeme cukr, který za stálého míchání necháme úplně rozpustit. Vyndáme pytlík s jádry, vymačkáme ho do směsi, zvýšíme příkon tepla a prudce vaříme, až marmeláda začne houstnout.
-
3
Marmeládu odstavíme, necháme ve varné nádobě 30 minut zchladnout a lehce promícháme. Plníme do vypařených sklenic, které přikryjeme a označíme. Sklenice uzavřeme, až marmeláda zchladne.