Rybí polévka s rajčaty na víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 300 g Losos - filety
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 200 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 dl Kečup ostrý
  • 2 dl Víno bílé
  • 4 dl Vývar rybí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 176 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 425 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 34 mg
  • Draslík 338.3 mg
  • Vláknina 1391.7 mg
  • Vitamín A 1391.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.9 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na rozpáleném másle v hrnci zesklovatíme drobně nasekanou cibuli, na kolečka pokrájený česnek, přidáme víno, povaříme, přimícháme oloupaná a na kostky nakrájená rajčata, kečup, sůl, pepř, vše zalijeme vývarem, přiklopíme poklici a necháme vařit přibližně 20 minut. Před dovařením přidáme do polévky pokrájeného lososa a vaříme ještě 4 minuty. Rybu bychom měli ohlídat, aby se nerozvařila.

  • 2

    Uvařenou polévku servírujeme na talíře, posypeme nasekaným pórkem a podáváme.

Komentáře k receptu