Zlatá jablka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Cukr třtinový
  • 5 g Skořice mletá
  • 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 3 g Sůl
  • 90 g Máslo čerstvé
  • 90 g Tuk
  • 4 ks Jablka
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 4 polévková lžíce Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 776 kcal
  • Sacharidy 89 g
  • Tuky 44 g
  • Sodík 351 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 43 g
  • Cholesterol 109.7 mg
  • Draslík 258.8 mg
  • Vláknina 12865 mg
  • Vitamín A 12865 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.2 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 26.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    K mouce přidáme špetku soli, oba druhy tuků, s vodou vypracujeme hladké těsto, zabalíme do fólie a necháme přibližně 30 minut vychladit.

  • 2

    Poté těsto rozdělíme na 4 díly, každý kousek vyválíme na lehce pomoučeném válu na kruh o průměru 18 cm, který vyřízneme. Odkrojky schováme. Do každého kruhu vložíme oloupané jablko, které naplníme cukrem se skořicí, zabalíme. Okraje spojíme pomocí vody. Potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme 30 - 40 minut v troubě předehřáté na 200 °C do zlatova.

Komentáře k receptu