Zlatá jablka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 776 kcal
- Sacharidy 89 g
- Tuky 44 g
- Sodík 351 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 43 g
- Cholesterol 109.7 mg
- Draslík 258.8 mg
- Vláknina 12865 mg
- Vitamín A 12865 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.2 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 26.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
K mouce přidáme špetku soli, oba druhy tuků, s vodou vypracujeme hladké těsto, zabalíme do fólie a necháme přibližně 30 minut vychladit.
-
2
Poté těsto rozdělíme na 4 díly, každý kousek vyválíme na lehce pomoučeném válu na kruh o průměru 18 cm, který vyřízneme. Odkrojky schováme. Do každého kruhu vložíme oloupané jablko, které naplníme cukrem se skořicí, zabalíme. Okraje spojíme pomocí vody. Potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme 30 - 40 minut v troubě předehřáté na 200 °C do zlatova.