Nákyp se sněhem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 375 kcal
- Sacharidy 58 g
- Tuky 12 g
- Sodík 156 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 47 g
- Cholesterol 262.8 mg
- Draslík 85.6 mg
- Vláknina 840 mg
- Vitamín A 840 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.3 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci ohřejeme mléko až k varu. Vložíme máslo, cukr, strouhanou pomerančovou kůru a mírně zahřejeme, až se máslo a cukr rozpustí.
-
2
Vymažeme zapékací mísu. Za stálého míchání přidáváme ke žloutkům mléčnou směs.
-
3
Přidáme strouhanku a nalijeme do zapékací mísy. Necháme stát 15 minut.
-
4
Nákyp pečeme asi 30 minut v troubě předehřáté na 180 °C. Vyjmeme z trouby a necháme chvíli stát.
-
5
Ohřejeme džem a potřeme jím povrch upečeného nákypu.
-
6
Sníh: ušleháme tuhý sníh a zašleháme do něj při nejvyšší rychlosti šlehače cukr. Sníh natřeme na nákyp až k okrajům a vytáhneme na něm ozdobné špičky.
-
7
Nákyp vložíme do trouby a zapékáme ještě 10-15 minut, až sníh na povrchu zezlátne. Ihned podáváme.