Nákyp se sněhem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 60 g Cukr krupice
  • 15 g Pomeranče
  • 90 g Strouhanka
  • 170 g Cukr krupice
  • 600 ml Mléko polotučné
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 4 ks Vaječný bílek slepičí
  • 3 polévková lžíce Džem jahodový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 375 kcal
  • Sacharidy 58 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 156 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 47 g
  • Cholesterol 262.8 mg
  • Draslík 85.6 mg
  • Vláknina 840 mg
  • Vitamín A 840 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.3 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci ohřejeme mléko až k varu. Vložíme máslo, cukr, strouhanou pomerančovou kůru a mírně zahřejeme, až se máslo a cukr rozpustí.

  • 2

    Vymažeme zapékací mísu. Za stálého míchání přidáváme ke žloutkům mléčnou směs.

  • 3

    Přidáme strouhanku a nalijeme do zapékací mísy. Necháme stát 15 minut.

  • 4

    Nákyp pečeme asi 30 minut v troubě předehřáté na 180 °C. Vyjmeme z trouby a necháme chvíli stát.

  • 5

    Ohřejeme džem a potřeme jím povrch upečeného nákypu.

  • 6

    Sníh: ušleháme tuhý sníh a zašleháme do něj při nejvyšší rychlosti šlehače cukr. Sníh natřeme na nákyp až k okrajům a vytáhneme na něm ozdobné špičky.

  • 7

    Nákyp vložíme do trouby a zapékáme ještě 10-15 minut, až sníh na povrchu zezlátne. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu