Velikonoční krém tří chutí
Suroviny
- 50 g Cukr krupice
- 60 g Čokoláda hořká
- 250 ml Mléko plnotučné
- 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 0.5 kávová lžička Káva instantní
- 3 ks Želatina plátková
- 3 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 ks Vejce slepičí
- 0.5 ks Vanilkový lusk
- 2 polévková lžíce Voda pitná
- 2 polévková lžíce Cappuccino instantní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 471 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 35 g
- Sodík 40 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 414 mg
- Draslík 73.8 mg
- Vláknina 60 mg
- Vitamín A 60 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 388.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci svaříme mléko s dření z vanilkového lusku i s luskem, poté odstavíme. Plátky želatiny namočíme podle návodu.
-
2
Ve vodní lázni ušleháme do pěny vejce, žloutky a cukr. Vanilkové mléko bez lusku zašleháme do vaječné směsi, přimícháme i přecezenou želatinu. Hotový krém odstavíme a rozdělíme do tří nádob. Jednu část krému ochutíme capupuccinem v prášku, druhou část instatní kávou, kterou jsme rozpustili ve dvou lžících horké vody a třetí díl necháme vanilkový. Krémy necháme vychladit.
-
3
Do tuhnoucích krémů zamícháme na čtyři části rozdělenou smetanu (jeden díl si necháme na ozdobení), kterou jsme ušlehali dopevna.
-
4
Krémy rovnoměrně rozdělíme do čtyř pohárů, jejich barevné vrstvení skládáme podle vlastní fantazie. Poháry necháme v chladničce zcela vychladit. Před podáváním ozdobíme šlehačkou a čokoládou nastrouhanou nahrubo.