Květák s česnekem po italsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 2 krajíc Chléb konzumní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Květák
  • 1 ks Chilli paprička
  • 8 ks Olivy černé
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Kapary
  • 0.01 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 447 kcal
  • Sacharidy 47 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 2768 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 784.9 mg
  • Vláknina 27233.8 mg
  • Vitamín A 27233.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 124.5 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dva krajíčky černého chleba dáme na 20 minut sušit do trouby předehřáté na 160°C. Když je chleba dostatečně suchý a křupavý, nameleme z něj strouhanku.

  • 2

    Květák ponoříme do hrnce s osolenou vroucí vodou. Přivedeme znovu k varu, plamen stáhneme a na mírném ohni vaříme asi 1 minutu. Květák vyjmeme z vody a rozebereme na růžičky.

  • 3

    Utřeme česnek se solí a červenou chilli papričku nasekáme najemno.

  • 4

    Ve vyšší pánvi se silným dnem rozehřejeme olej, přidáme květák, česnek a papričku. Restujeme asi 3 minuty, dokud květák nezačne hnědnout.

  • 5

    Přidáme půlky oliv, kapary a strouhanku, osolíme a opepříme. Restujeme dále asi 1 minutu, dokud strouhanka nenatáhne všechen olej.

Komentáře k receptu