Kari ze sleďů

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Kmín drcený
  • 1 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 1 kávová lžička Hřebíček
  • 2 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 2 kávová lžička Kardamom
  • 2 kávová lžička Kmín celý
  • 4 kávová lžička Koriandr celý
  • 0.5 kávová lžička Muškátový oříšek
  • 1 kávová lžička Skořice celá
  • 1 kávová lžička Garam masala
  • 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
  • 4 ks Sleď čerstvý
  • 3 ks Cibule
  • 1 ks Citrony
  • 1 špetka Sůl
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Petržel kudrnka
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 238 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 92 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 140 mg
  • Draslík 529.7 mg
  • Vláknina 9475.4 mg
  • Vitamín A 9475.4 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 56.9 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ryby naporcujeme a vložíme do mísy. Trochu vody smícháme s citronovou šťávou, utřeným česnekem, kořením a solí, přelijeme maso, necháme odpočinout cca 30 minut.

  • 2

    Mezitím nasekáme cibuli a na rozpáleném oleji orestujeme do zlatova. Vložíme ryby i s marinádou, zakryjeme a dusíme do měkka. Hotové posypeme nadrobno posekanou petrželkou a podáváme.

  • 3

    Horké koření [39441]:

  • 4

    koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici.

Komentáře k receptu